Page 1 of 1

(Solved) Magnet Links will not load into client

Posted: Sun Apr 29, 2012 12:52 am
by royhobbs
OS: XP
Deluge local: 1.34 and 1.35
Deluge Server 1.34
No plug ins

I had deluge 1.34 running fine. Upgraded to 1.35, all went well and running fine.

This morning I enabled extractor. Immediately afterwards I could not load magnet links into deluge, either by double clicking the link or manually adding the link into Deluge.
Double click the link, the windows opens, click "add" and nothing happens. Manually try to add the link, the same issue.

I removed and re installed Deluge 1.35 twice, same problem. I installed version 1.34, same problem.

I removed Deluge and went through the reg making sure to delete any leftovers, same results. I can add torrents only by downloading the torrent file, which are getting harder to find. Driving me nuts.

Any help, suggestions gladly taken.

Re: (Solved) Magnet Links will not load into client

Posted: Fri Jun 15, 2012 12:24 pm
by royhobbs
Finally determined that it was a local registry issue.
For one reason or another, Deluge does not change the registry entry, even through repeated attempts to have it associated with magnet links. Preferences>Other>Associate deluge with Magnet Links.
Made the repair as per this page: https://forum.suprbay.org/showthread.php?tid=115481
After I manually added the entry to the registry, all is right with the world now.

Re: (Solved) Magnet Links will not load into client

Posted: Sun Jun 17, 2012 9:32 pm
by avengers11
Thanks royhobbs, I am having a similar problem,
If I am using an older version of utorrent and Deluge 1.3.5 for magnet links, Deluge will not asscociate the magnet links.
Your link to those reg entries do not list one for Deluge.

Re: (Solved) Magnet Links will not load into client

Posted: Sat Mar 22, 2014 12:19 am
by Piney
I recently had the same issue after installing u_torrent. I need 2 torrent programs because of private trackers that do not allow DHT.
U_torrent associated itself with magnet links which I didn't want it to do and the button in the deluge settings doesn't actually do anything.
I scoured the internet for about an hour trying to find a solution because the link in this post is dead.

To resolve this issue in 64bit windows open notepad and copy the following text:

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""


Save as, choose desktop as the location and "all files" as file type then call it something like mag.reg
once you run the reg file hey presto magnets now working with deluge again.

If you have 32bit windows use the following

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""

Re: (Solved) Magnet Links will not load into client

Posted: Wed Apr 01, 2015 4:58 pm
by drclaw
Piney wrote:I recently had the same issue after installing u_torrent. I need 2 torrent programs because of private trackers that do not allow DHT.
U_torrent associated itself with magnet links which I didn't want it to do and the button in the deluge settings doesn't actually do anything.
I scoured the internet for about an hour trying to find a solution because the link in this post is dead.

To resolve this issue in 64bit windows open notepad and copy the following text:

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""


Save as, choose desktop as the location and "all files" as file type then call it something like mag.reg
once you run the reg file hey presto magnets now working with deluge again.

If you have 32bit windows use the following

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""


This worked beautifully on my machine running Windows 7. Thank you.

Re: (Solved) Magnet Links will not load into client

Posted: Wed Jun 07, 2017 4:25 am
by undrline
Piney wrote:I recently had the same issue after installing u_torrent. I need 2 torrent programs because of private trackers that do not allow DHT.
U_torrent associated itself with magnet links which I didn't want it to do and the button in the deluge settings doesn't actually do anything.
I scoured the internet for about an hour trying to find a solution because the link in this post is dead.

To resolve this issue in 64bit windows open notepad and copy the following text:

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""


Save as, choose desktop as the location and "all files" as file type then call it something like mag.reg
once you run the reg file hey presto magnets now working with deluge again.

If you have 32bit windows use the following

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""

Works on Windows 10 Pro 64bit as well.

Re: (Solved) Magnet Links will not load into client

Posted: Wed Aug 08, 2018 10:20 pm
by maylea23
Piney wrote:I recently had the same issue after installing u_torrent. I need 2 torrent programs because of private trackers that do not allow DHT.
U_torrent associated itself with magnet links which I didn't want it to do and the button in the deluge settings doesn't actually do anything.
I scoured the internet for about an hour trying to find a solution because the link in this post is dead.

To resolve this issue in 64bit windows open notepad and copy the following text:

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files (x86)\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""


Save as, choose desktop as the location and "all files" as file type then call it something like mag.reg
once you run the reg file hey presto magnets now working with deluge again.

If you have 32bit windows use the following

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet]
@="URL:MAGNET URI"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\magnet\shell\open\command]
@="C:\\Program Files\\Deluge\\deluge.exe \"%1\""


Thanks a lot, it works perfectly on my Windows 10 Pro 64bit too!