500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

General support for problems installing or using Deluge
NuttBoxer
Member
Member
Posts: 29
Joined: Sat Jul 19, 2014 9:49 pm
OS or Distro: Ubuntu 14.04

500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby NuttBoxer » Mon Apr 10, 2017 1:46 am

When I attempt to add a torrent using webui or Xirvik plugins in Firefox I'm getting a 500 server error. Firefox v52.0.2. I can't think of what might have changed recently, never seen this error before. Running thin client on headless Ubuntu 14.

Cas
Top Bloke
Top Bloke
Posts: 3382
Joined: Mon Dec 07, 2009 6:04 am
OS or Distro: Ubuntu 16.04
Location: Scotland

Re: 500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby Cas » Tue Apr 11, 2017 4:22 pm

Can you be more specific with version etc and provide deluge logs

NuttBoxer
Member
Member
Posts: 29
Joined: Sat Jul 19, 2014 9:49 pm
OS or Distro: Ubuntu 14.04

Re: 500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby NuttBoxer » Wed Apr 12, 2017 4:28 pm

Sorry

Deluge 1.3.14
Libtorrent 1.0.9.0

deluge web log:
[ERROR ] 18:30:27 json_api:285 Invalid JSON request content-type: application/json; charset=UTF-8
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/deluge/ui/web/json_api.py", line 307, in render
d = self._on_json_request(request)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/deluge/ui/web/json_api.py", line 267, in _on_json_request
raise JSONException(message)
JSONException: Invalid JSON request content-type: application/json; charset=UTF-8

Don't see anything else being output to logs. Maybe I need to up my logging level?

Cas
Top Bloke
Top Bloke
Posts: 3382
Joined: Mon Dec 07, 2009 6:04 am
OS or Distro: Ubuntu 16.04
Location: Scotland

Re: 500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby Cas » Wed Apr 12, 2017 5:16 pm

That's all I need thanks. It seems the recent content type changes don't allow for charset in the field.

Cas
Top Bloke
Top Bloke
Posts: 3382
Joined: Mon Dec 07, 2009 6:04 am
OS or Distro: Ubuntu 16.04
Location: Scotland

Re: 500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby Cas » Wed Apr 12, 2017 5:20 pm

It actually a redundant addition that the plugin could remove so content-type is just application/json.

Cas
Top Bloke
Top Bloke
Posts: 3382
Joined: Mon Dec 07, 2009 6:04 am
OS or Distro: Ubuntu 16.04
Location: Scotland

Re: 500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby Cas » Wed Apr 12, 2017 5:31 pm

Further investigation details that charset should not be set for json request so it's up to plugin author to fix.

E.g. https://github.com/request/request/issues/383

NuttBoxer
Member
Member
Posts: 29
Joined: Sat Jul 19, 2014 9:49 pm
OS or Distro: Ubuntu 14.04

Re: 500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby NuttBoxer » Fri Apr 14, 2017 2:13 am

Thanks for taking a look cas. Plugin was working up until recently, makes me think it's a browser update. But for web ui they do state only up to firefox 26 is supported, so guess it was just a matter of time. Also tried Xirvik, but same error. Guess I'll have to keep looking for a better plugin.

NuttBoxer
Member
Member
Posts: 29
Joined: Sat Jul 19, 2014 9:49 pm
OS or Distro: Ubuntu 14.04

Re: 500 Server Response When Attempting to Add Via Plugin

Postby NuttBoxer » Fri Apr 14, 2017 3:01 am

Ended up going with delugesiphon on Chrome. Hate using google products, but solved my issue. Seems like firefox has really been abandoned in this respect. Couldn't find any plugins that work with the lastest version. Sad...


Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 7 guests