New torrents not starting! Just stuck checking at 0.00%

General support for any problems installing or running Deluge

New torrents not starting! Just stuck checking at 0.00%

Postby bradmmm » Wed Mar 16, 2011 3:23 am

Hey guys, I've been using Deluge fine for a few weeks now. I'm running 1.3.0 on Linux Mint 10 and just last night it started playing up on me. I had two torrents downloading (one 700mb, one 14gig) and about 180 seeding and then the downloading torrents just stopped. They have seeded since, but won't download a single bit even though they have plenty of seeders. I've tried deleting these torrents and re-adding them, but they just check what's been downloaded and get stuck again.

I discovered that this problem is even work just now when I added another torrent, instead of starting, it gets a "checking" status and then just stays at 0/00% checked. This is getting pretty annoying, anyone know what could be causing this?

Apart from this, I'm loving my Deluge and Linux experience so far!

Thanks,
~Brad
bradmmm
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Wed Mar 16, 2011 3:16 am

Re: New torrents not starting! Just stuck checking at 0.00%

Postby Cas » Wed Mar 16, 2011 5:42 am

Stuck checking is nearly always associated with Deluge read permissions for the torrent data directory or missing/full disk.
Cas
Developer
Developer
 
Posts: 2373
Joined: Mon Dec 07, 2009 6:04 am
Location: Scotland

Re: New torrents not starting! Just stuck checking at 0.00%

Postby bradmmm » Wed Mar 16, 2011 11:38 am

Well it's been working fine for the last few weeks and I haven't changed anything =\

The disk has 75gb free space and it's still seeding :(
bradmmm
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Wed Mar 16, 2011 3:16 am

Re: New torrents not starting! Just stuck checking at 0.00%

Postby bradmmm » Wed Mar 16, 2011 11:46 am

Scratch that. It worked for like 30 seconds then stopped again


I just sudo umounted the drive then remounted it and it worked. Bit annoying, but at least I fixed it.
bradmmm
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Wed Mar 16, 2011 3:16 am

Re: New torrents not starting! Just stuck checking at 0.00%

Postby bradmmm » Thu Mar 17, 2011 2:06 am

Anyone? It's getting super annoying =\
bradmmm
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Wed Mar 16, 2011 3:16 am

Re: New torrents not starting! Just stuck checking at 0.00%

Postby Cas » Wed Mar 23, 2011 1:48 am

You can test permission problems by changing the download location to the deluge users home directory.

Also the latest version of Deluge is 1.3.1 and you could try latest libtorrent 0.15.x

If you still have problems providing a debug log is useful
Cas
Developer
Developer
 
Posts: 2373
Joined: Mon Dec 07, 2009 6:04 am
Location: Scotland


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests