Setting

General support for problems installing or using Deluge
guynoirnpr
New User
New User
Posts: 2
Joined: Mon Jun 12, 2017 6:07 pm
OS or Distro: Win 10

Setting

Postby guynoirnpr » Mon Jun 12, 2017 6:41 pm

I have used deluge for about 6 months and it seems to be a very good torrent application. However, I have a new problem that seems to have cropped up since I updated to Win 10 Creators Edition (1703). The Incoming Ports selection seems to be unusable anymore. I have to open up to port(s) that I am using for Torrents and any other program that uses non-standard ports in my router. It was always a little bit of a problem before getting the proper port opened up and having Deluge acknowledge it by hitting the "Test Active Port" button in Edit -> Preferences -> Network tab, but I was always able to get a stable port eventually. That is no longer the case. If I select Random Port the Apply button would always select a different port, now it will select one or two random ports and then stop selecting ports. If I turn off Random port and try to put a port selection in the boxes and hit apply then the selected por appears to be random again and seldom the port that I put in the Port fields. If I dismiss the Network tab and then bring it back up the port will be changed again. No time if I select the Test Active Port will I get the Green light. So I don't know what to do other than going back to before the Creators Edition.

On a related topic, it would be nice if the port was opened by UPnP since I would not have to keep changing the Port on my router manually.

mhertz
Leecher
Leecher
Posts: 85
Joined: Wed Jan 22, 2014 5:05 am
OS or Distro: Arch Linux

Re: Setting

Postby mhertz » Mon Jun 12, 2017 10:43 pm

Random incoming ports aren't a good idea for a couple of reasons, and is removed in next version I believe, so remove port randomization and choose a single port-number(not range) to place in both boxes and foreward it in your router if UPNP dosen't work. Are you saying that you've done this too, with still random ports chosen? A screenshoot would help then

guynoirnpr
New User
New User
Posts: 2
Joined: Mon Jun 12, 2017 6:07 pm
OS or Distro: Win 10

Re: Setting

Postby guynoirnpr » Mon Jun 19, 2017 4:53 am

Here is a screen shot attached to this post.
2017_06_19_00_42_58_Preferences.jpg
2017_06_19_00_42_58_Preferences.jpg (64.78 KiB) Viewed 894 times

User avatar
hrip6
New User
New User
Posts: 9
Joined: Fri Jun 16, 2017 1:39 pm
OS or Distro: Debian

Re: Setting

Postby hrip6 » Thu Jun 22, 2017 9:27 am

guynoirnpr wrote:If I select Random Port the Apply button would always select a different port, now it will select one or two random ports and then stop selecting ports. If I turn off Random port and try to put a port selection in the boxes and hit apply then the selected por appears to be random again and seldom the port that I put in the Port fields.


I recall this in my mind as I has been in your situation somehow. I found that it has something to do with permissions but not sure how to fix it. At that time, I didn't have much torrents so I decide to go for a clean re-install. Have you find the way to solve your problem?
Image Patreon: http://patreon.com/deluge_cas
Image Contact me: http://forum.deluge-torrent.org/ucp.php?i=pm&mode=compose&u=129152

Cas
Top Bloke
Top Bloke
Posts: 3424
Joined: Mon Dec 07, 2009 6:04 am
OS or Distro: Ubuntu 16.04
Location: Scotland

Re: Setting

Postby Cas » Thu Jun 22, 2017 10:47 am

In deluge 1.3 you will need a small range of incoming ports to workaround the possibility that one port is in use and deluge cannot bind to it.


Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests